0747 095 032 Orar: L – V: 9:00 – 17:00
Transport gratuit  la comenzi mai mari de 150 RON

Despre Armurariu

Armurariul este o planta pe cat de banala, pe atat de sanatoasa. Aceasta planta creste in zonele salbatice cu climat cald si insorit precum zona Dobrogei si a Campiei Romane. In limbajul popular este cunoscuta sub numele de “ciulinul laptelui”. Aceasta denumire i-a fost atribuita intrucat in momentul in care se sparg semintele, este eliberata o substanta laptoasa.

Semintele armurariului sunt folosite in industria farmaceutica deoarece au un continut ridicat de silimarina – substanta hepatoprotectoare. Consumul de armurariu are un efect detoxifiant asupra organismului, eliminand toxinele acumulate de-a lungul timpului. Armurariul este benefic oricum ar fi consumat. Semintele sale sunt comestibile, iar din flori se fac ceaiuri. Pentru o doza concentrata, oamenii prefera insa extractul de armurariu.

In anul 100 i.Hr., Discorides, un medic de origine greaca, a mentionat pentru prima data beneficiile acestei plante curative. De atunci si pana in zilele noastre, oamenii folosesc proprietatile vindecatoare ale armurariului.
Principalul beneficiu al consumului de armurariu consta in efectul detoxifiant pe care il are asupra ficatului. Silimarina este un complex de bioflavonoide care se regaseste in semintele armurariului si care ajuta la detoxifierea ficatului si la mentinerea acestuia sanatos.

O serie de studii facute pe animale a dovedit ca silimarina protejeaza ficatul de toxine precum:

  • Alcoolul;
  • Fierul in exces;
  • Radiatiile;
  • Tetraclorura de carbon;
  • Fenilhidrazina.

Nu numai ca silimarina ajuta la detoxifierea ficatului, insa aceasta are capacitatea de a vindeca celulele hepatice intoxicate si de a stimula regenerarea celulara la nivelul ficatului.

Beneficii consum armurariu:
Proprietati antioxidante – complexul de antioxidanti denumit silimarina are un efect puteric si in lupta cu stresul oxidativ, prevenind efectele nedorite ale imbatranirii.

Beneficii la pacientii diagnosticati cu diabet – silimarina echilibreaza nivelul de zahar din sange si remediaza problemele rezistentei la insulina. Asadar, consumul de armurariu are efecte benefice asupra pacientilor diagnosticati cu diabet.
Imbunatateste sanatatea inimii – o serie de studii a confirmat faptul ca armurariul este eficient in lupta cu colesterolul. Efectul pe care silimarina din semintele de armurariu il are asupra colesterolului este vizibil rapid intrucat nivelul de colesterol scade considerabil dupa ce este administrat extract de armurariu sau dupa ce se consuma ceai de armurariu.
Previne semnele imbatranirii – odata cu efectul detoxifiant al silimarinei asupra ficatului, dar si cu combaterea stresului oxidantiv, semnele imbatranirii de pe chip vor intarzia sa apara.


Cum sa consumi armurariu
Pentru a beneficia de efectele acestei plante curative, o poti consuma in mai multe feluri.
Semintele de armurariu sunt comestibile si au o textura uleioasa si un gust dulceag. Acestea pot fi consumate ca atare, adaugate in salate sau in smoothie-uri.

Ceaiul de armurariu este si el extrem de benefic si il poti cumpara din comert.
O alta varianta ar fi extractul de armurariu, care se va lua la recomandarea medicului. Cu cat concentratia de silimarina din acest extract este mai mare, cu atat este mai bine.
Daca suferi de anxietate, ai probleme cu colesterolul ori urmezi un tratament cu scopul de subtiere a sangelui trebuie neaparat sa te consulti cu medicul inainte de a consuma armurariu.

Sanoverde Total a creat Hepato Total bogat in silimarina pentru ati proteja ficatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *